Սպասք լվանալ ու առավել ևս չորացնել ոչ բոլորն են սիրում և նույնիսկ համարում են ձանձրալի աշխատանք։ Իսկ երբ խոհանոցում հավաքվում է հսկայական սպասք, թվում է, թե դրանք լվանալն ու չորացնելը սխրագործություն է: Ի՞նչ անել այդ դեպքում, ինչպե՞ս լվանալ սպասքը:
Առաջարկում ենք մի քանի միջոց, որոնք ապասք լվանալու գործընթացը հաճելի կդարձնեն:
- Փորձեք ձեր գործը թեթևացնել ու մասերի բաժանել: Պետք չէ սպունգն անընդհատ պատել սպասքի հեղուկով: Եթե վերջանում է, փորձեք հանգստանալ ու զբաղվել մեկ այլ գործով: Եթե գործողությունը բաժանեք մի քանի փուլի, հոգեբանորեն այն կատարելն ավելի հեշտ կլինի։
- Օգտագործեք ռետինե ձեռնոցներ
Գնեք ռետինե ձեռնոցներ, որոնք կպաշտպանեն ձեր ձեռքերը, կպահեն դրանք փափուկ, քանի որ ջրի հետ շփումը կարող է ձեռքերի չորացման պատճառ դառնալ: - Լսեք որևէ հաճելի և ուրախ երաժշտություն
Սպասք լվանալիս միացրեք երաժշտությունն ու կտեսնեք, թե որքան արագ եք անում ձեր գործն ու ժամանակն ինչքան արագ է թռչում:
Օգտակար խորհուրդներ սպասքը մաքուր լվանալու համար
Այս խորհուրդները կօգնեն շատ արագ ազատվել կեղտից:
Առաջին հայացքից թվում է, թե սպասք լվանալն այնքան հեշտ է, որ նույնիսկ փոքրիկ երեխան կարող է դա անել առանց որևէ դժվարության: Սակայն պետք է ուշադրություն դարձնել մի շատ կարևոր հանգամանքի՝ հեղուկի ընտրությանը, առանց որի սպասքն անհնար կլինի լվանալը։
- Հեռացնում ենք սննդի մնացորդները։ Եթե հասցրել է քարանալ, ապա ափսեն 5 րոպե ընկղմեք տաք ջրի մեջ, որից հետո լվանալն ավելի հեշտ կլինի։
- Ցանկալի է ափսեները, բաժակները և սպասքի այլ պարագաները լվանալ հերթականությամբ: Խորհուրդ է տրվում սկսել բաժակներից, այնուհետև անցնել խորը ամաներին, իսկ հետո՝ գդալներին ու պատառաքաղներին:
- Սպասքը պետք է լվանալ ամբողջական և ոչ թե միայն այն կողմը, որտեղ եղել է կերակուրը։
- Խոշոր սպասքը (թավաներ, կաթսաներ և այլն) պետք է լվանալ վերջում, քանի որ յուղի շերտը հեռացնելը շատ ժամանակ կարող է խլել: Այդ իսկ պատճառով պետք է նախօրոք 10 րոպե ընկղմել տաք ջրի մեջ։
Սպասքը չորացնելու կանոնները շատ պարզ են՝
- Թողնել, որպեսզի սենյակային պայմաններում ինքնուրույն չորանա
- Սրբել սպասքի համար նախատեսված հատուկ սրբիչով
Ինչպես տեսաք, սպասք լվանալը կարող է դառնալ նույնիսկ հետաքրքիր զբաղմունք, եթե հետևեք այս խորհուրդներին և անհրաժեշտը համատեղեք հաճելիի հետ։